Mys dag !

Vaknade av ett sms klockan 06:55 imorse, från Elin. Svarade på det och fick sedan svar tillbaka men var för trött för att svara igen så jag somnade. Klockan 10 ringde väckarklockan och jag började fundera på om jag skulle upp till Grönklitt för att åka lite bräda på min lediga dag. Kollade ut genom fönstret och insåg att det var en perfekt dag för att åka i backarna, men jag ville inte åka ensam. Tänkte att jag kunde åka upp med Joel för han började kl 12 så slapp jag åka så många timmar helt ensam men jag orkade inte gå upp utan somnade om en timma. Då vaknade jag av ett sms från Denise så jag låg och smsade med henne lite. Funderade ytterligare en gång på om jag ändå kanske skulle åka upp för att åka lite, men nej det blev inte så. Lat som jag är låg jag kvar i sängen till klockan var närmare 12.

Satte mig vid datorn en sväng fixade i ordning mig sen så kom Kajsa hit klockan 1. Vi gick en promenad bort till Denise som var hos Joel (  inte så konstigt med tanke på att hon i princip flyttat in där =)  )
Tog en promenad tillbaka med Denise, sa upp våran lägenhet, gick till Bykrogen och åt lunch.
Efter det så var det dags för Denise och Kajsa att åka till jobbet, tror ni inte att dom tvingade upp mig då med. Jo då, jag fick så snällt hänga med upp och gå på lite after ski :)
Ringde lilla Matilda och sa att jag vart tvungen att hänga med dom upp så Matilda kom så snällt in och hämtade mig efter hon slutat jobbet. Så åkte vi hem till henne!

Väl hemma hos Matilda så skulle hon laga lite mat, men jag tackade faktiskt nej till maten. Hade ju ätit redan. Efter maten så blev det hopp in i duschen för hennes del och då dök Anders upp (en av hennes bästa kill kompisar här uppe i Orsa). Han var faktiskt trvelig, men tystlåten. Fast Matilda hade varnat mig om att han kunde vara lite blyg.

Kvällen gick och vi tittade på tv och mös med popcorn, godis och cider. Fast jag gjorde Matilda lite besviken och var inte så sugen på godiskväll idag utan det blev mest tv för min del.
Sen började vi skojbråka med varandra och det var kul. Men att ta min keps så som Matilda gjorde är inte okej, mina kepsar och mössor är heliga för mig. :)

Nu sitter jag hemma i ensamheten och funderar på vad jag ska göra. Sova borde jag kanske göra men kommer troligen inte att somna :(

Tack och hej

Puss och Kram ses på stan!



Så här kunde det sett ut för mig idag, men icke...
Jag får faktiskt skylla mig själv.

Bra dag !

Precis va denna dagen har varit. BRA!
Kändes kul att gå till jobbet idag :)
Blev hämtad av Henkan i morse så åkte vi upp till jobbet. Jobade med Henkan och Anders och vi har alltid kul tillsammans. Det flyter på så bra när vi jobbar och allt känns så skönt.
Har i och för sig varit en ganska lugn dag idag, kom väl inget riktigt lunch rus på hela dagen. Dessutom så har dom flesta ätit våfflor idag, haha!

Nu sitter jag här hemma, nyduschad och funderar på vad jag ska göra
Försöker få tag på någon som är ledig imorgon med, som vill åka lite snowboard eller skidor med mig. Men jag verkar inte lyckas så bra med det.

Får väl se om jag åker upp själv då, kan ju alltid stanna i liften och prata med Björn, eller åka ner till skidskolan och tjöta med Matilda :)
Apropå Matilda så ringde hon mig förut och tjötade en massa skit med mig en stund, det var kul!
Hon bjöd hem mig till henne imorgon och frågade om jag ville komma hem till henne på lite myskväll med lite gott mys, tv och ett gott tjejsnack! :) TACK MATILDA

Nu ska jag hitta på något annat tror jag. Kolla på tv kanske?

Puss och Kram ses på stan



Orsa grönklitt (bilden är tagen från toppen i Söderbacken)

16 timmars pass

05:00 ringde väckarklockan på mobilen. Dags att gå upp och ta på sig kläder. Kollade så att väskan var packad och gick och la mig igen till 05:45. Då vart det dags att åka iväg med Macke upp till jobbet. Vi hämtade upp Malin på vägen, Sandra var sjuk idag så då fick jag hoppa in och hjälpa till med frukosten i Wärdshuset. Jag som bara skulle upp tidigt för att prata med Stefan, men då trodde jag fel.
Fick i och för sig pratat med Stefan när jag tog mig en snabb rast på 5 minuter, behövde faktiskt prata med honom!

Klockan 9 kom Henkan in i Wärdshuset och blev väldigt förvånad över att se mig där. Sedan kom Fredrik och då vart det dags att åka upp till Toppen för att jobba.
Visade sig att vi hade en extra fondue kväll idag med så jag skulle köra långpanna. Det blev en väldigt lång långpanna med tanke på att jag började jobba klockan 6 nere i Wärdshuset.
Så nu har jag gått av mitt 16 timmars pass, trött men nöjd :)

Ska hoppa i sängs alldeles strax och förhoppningsvis somnar jag på en gång. Eller så blir kroppen helt konstig och ska inte sova, som det brukar vara när man har vart uppe i varv hela dagen.

Dags att avsluta här i alla fall.

Hoppas ni haft en bra dag och kommer få en lika bra imorgon med

Puss och Kram ses på stan!

Vart försvinner dagarna

Nu är det tisdag den 27 januari, nästan sista januari. Vart tog denna månaden vägen?
Dagarna bara flyger iväg och man vet inte vad man gjort med dom.
Livet kretsar runt jobbet med. När man väl är ledig så tänker man på jobbet, pratar om jobbet eller drömmer om det. Som i söndags kväll när vi satt nere på Bykrogen och åt, 6 pers från jobbet. Vad pratade vi om!? JOBBET!
Man kommer aldrig ifrån det. Men nog om jobb nu...

Häromdagen fick jag världens flashback, och bara blev hur ledsen som helst. Satt och kollade på tv så var det LA inc och det var en som tatuerade sig som hade förlorat någon i familjen. Då kom jag att tänka på Kurt, och jag kunde inte sluta tänka på honom. Det är snart ett halvår sen han gick bort och jag saknar honom så sjukt jävla mycket.
Han var som en pappa för mig, då hade jag två pappor och nu har jag bara en. Jag ska i och för sig inte klaga för jag tycker synd om dom som inte har någon alls.
Men jag känner ändå en jättestor saknad efter honom, ett tomt hål i livet liksom.
För er som inte vet så är då Kurt mina halvsyskons pappa. Mamma och min pappa var bästa kompisar med Kurt, våra familjeband är starka och väldigt konstiga, men det går inte att förklaras här.


Skrev detta strax efter att han gick bort. Storasyster läste även upp det på begravningen.

Vila i frid Kurt Nyberg

08-08-12

 

 

Då, Nu och Föralltid kommer vi alla att ÄLSKA DIG!

 

 

Du var en underbar far, en underbar morfar, en underbar farfar, en underbar svärfar, en underbar vän, en underbar arbetskamrat

DU var helt enkelt underbar!

 

 

Du var den som alltid var lika glad

Du sa alltid "tänk positiv"

Du ställde ALLTID upp i alla väder och vilken tid som helst på dygnet

Om någon så skulle vara på andra sidan jorden och behövde komma hem så skulle du kommit och hämtat den personen eller hyrt ett privat flyg bara för att han/hon skulle komma hem. Du gjorde verkligen allt för alla!

 

Jag har känt dig sedan jag föddes och jag har träffat dig minst varje fredag i hela mitt liv

Du var "Fredags Kurt" och det kommer du fortfarande att vara trots att du inte finns med oss i liv.

Vi kommer föra fredags traditionen vidare det lovar jag

För alla vi vet att du inte vill att vi ska sörja hela livet, du vill att vi ska föra alla traditioner vidare även utan dig.

 

Det finns så mycket mer jag kan säga om dig men jag kan tyvärr inte skriva ner en hel bok om dig nu.

 

 

Vi tänker på dig!

 

 

See you in heaven!


Måndag , Mora , Kajsa , Malin

   NYA TRÖJAN ROSA


Gick upp vid 10 tiden i morse och väntade på att Joel skulle hämta ett papper.
Efter att han vart här så hoppade jag in i duschen sen putte i mig en frukost macka.
Kajsa kom och hämtade mig här hemma för att vi skulle in till Mora.
Shoppat idag igen haha
Idag blev det 

2 stycken Hoodtröjor och ett par skor.
Kajsa köpte sig lite nytt smink, en mobil och en tröja.

Efter vi vart shoppat så åkte vi in på Kajsas andra jobb där hon hjälper till då och då. Då fick jag se fina bilar! =) Tack Kajsa!

Vi åkte hemåt till Orsa igen men kom inte på vad vi skulle göra så vi vart runt med bilen några varv i Orsa sen så åkte vi hem till Kajsa, åt jättegott hembakat bröd (hennes mamma bakar gott bröd). Sedan la vi in musik på hennes nya mobil och så fick jag hjälpa till med att fixa över alla kontakter till den nya mobilen haha jag kan sånt :)

Nyligen så vart vi hemma hos Malin och satt där, tjötade och mös =) Sen dök hennes syster Sandra upp och dom hade ju lätt beslutsångest om vad dom ville äta, så tyckte dom att jag skulle laga deras mat...Hallå!? hahaha

Nu är jag hemma i alla fall och funderar på vad som sker här näst!

Puss och Kram ses på stan

Söndag !

Förts startar vi med gårdagens kväll.
Klockan 8 vart jag ner på bowlingen i Orsa och träffade lite folk. Spelade en omgång bowling men vann inte idag, men det gör inte så mycket för vi hade kul! Satt på bowlingen till det stängde (23:00 haha, då börjar man ju förfesta hemma i Gbg).
Åkte ner en sväng till Bykrogen, Orsas enda uteställe, som stänger 01:00. Efter det tyckte jag att jag skulle få gå hem men icke det, då blev jag meddragen hem till någon Malin. Så klockan 3 var jag hemma till slut. hade en trevlig kväll åtminstone med roligt folk :)

Idag gick jag upp vid 8 och tog på mig kläderna sen gick jag och la mig i 45 minuter, borstade tänderna och gick ut för att bli hämtad av Anders.
Idag tog vi bandvagnen upp till toppen på morgonen och Henkan fick ta skotern när han kom lite senare.
Riktigt lugn dag har det varit idag, nästan lite för lugn. Men peppa, peppa ta i trä, vi ska vara glada för snart börjar högsäsongen och då kan man inte säga att det är lite att göra.

Nu sitter jag hemma och väntar på att Denise ska sluta. För när hon slutar ska vi ner till Bykrogen och käka lite mat med några andra ifrån jobbet. Så det blir väl en cider eller en öl till maten där nere. Är ju ändå ledig imon:)

Ha de gott Puss och Kram ses på stan

Tråkig lördag

Nu sitter jag här och klockan är snart 16.
Jag har inte gjort ett dugg vettigt idag, bara latat mig och bara tråkat mig igenom hela dagen.

Sitter och funderar på jobbet med...det bara förändras saker här HELA tiden.

Både saker och folk försvinner och tillkommer. Jag undrar vad som händer härnäst!?

Kanske ska fixa lite käk snart med, har ju inte ätit på hela dagen. Dåligt gjort av mig!
Hmm...undrar vad det blir, kanske korv stroganoff :)

Ha de gött
Puss och Kram ses på stan!

Godmorgon

Ny dag med nya möjligheter, det heter väl så?

Nu har Pernilla åkt iväg, tippar på att hon sitter i Mora just nu och väntar på tåget till Borlänge.
Egen 4:a rum och kök nu då, haha. Så här stort har jag inte bott själv innan om man inte räknar med när jag bott hemma hos mamma och pappa när dom varit bortresta. Men det räknas inte, för då är det ändå hemma i föräldrarnas lägenhet!

Jag har ingen som helst aning om vad jag ska göra idag heller. Finns inte så mycket att göra här uppe, dessutom så jobbar alla andra så ingen att leka med har jag heller.

Nu får jag väl hoppa in i duschen, en bra start på denna dagen tycker jag.

Puss och Kram ses på stan!

Sovdags ?

Nu var denna dagen slut och jobbet gick väl helt okej.
Trött ät jag men vet inte om jag kan somna ännu, måste ju varva ner lite först.
Är ledig imorgon och jobbar söndag.
Har ingen aning om vad jag ska göra imorgon för Denise jobbar och Pernilla drar sig till Göteborg för nu är hon sjukskriven ju. Onödigt att skaffa sig en ny sjukgymnast här uppe när hon redan har en hemma i Göteborg.
Så hon far iväg vid halv 10 tiden imorgon på morgonen, så blir jag ensam kvar.

Från och med imorgon så bor jag i en 4:a rum och kök helt ensam =) Pernilla är ju i Göteborg och Dennise bor hos hennes kille som hon har hunnit skaffa sig här uppe.

Någon som vill komma hit upp och hälsa på ? =)

Ne nu får jag väl ta och lägga mig i sängen för att försöka varva ner lite sedan sova.

Sov gött och dröm sött!

Puss och Kram ses på stan!

Fredag igen

Yes nu var det fredag igen, men ledig är jag inte. Jobbar kväll och ser väl kanske inte jätte mycket fram emot det...Jag tror nämligen att det kommer hända något jobbigt eller dumt idag på jobbet och det är inte bra!
Imorgon vet jag inte om jag jobbar ännu men får väl ta reda på det när jag väl kommer till jobbet.
I morse så gick jag och Pernilla upp klockan halv 8 för vi hade tänkt att tvätta lite, men när vi kom ner så kom vi ju på att det var ju inte idag vi skulle tvätta så vi hade gått upp helt i onödan

Det blev sängen igen för min del medans Pernilla gick ut och la sig på soffan framför tv:n men somnade där med såklart. Klockan 9 ringer väckarklockan på mobilen som jag tydligen hade ställt igår kväll, men den var bara till att stänga av och somna om...trodde jag, för klockan 09:16 ringer telefonen istället och då var det Nicklas som bara ville påminna mig om hans knivar, vilket han inte behövde för dom hade jag ju redan tagit hem.

Det fick bli att somna om igen tills klockan var halv 12, då kändes det som att det var dags för att kliva upp och ta sig en dusch.
Nu sitter jag här och är klar för att åka till jobbet, ska iväg om en timma och vet inte vad jag ska hitta på under tiden.

Ha en underbar dag!

Puss och kram ses på stan

Mora 22/1

Stiger upp på morgonen, klär på mig (duscha får bli ikväll), äter frukost och går ner till busshållplatsen.
Stiger på buss 104 in till Mora, hoppar av vid sjukhuset för det var ju dit jag och Pernilla skulle.
Vi går in på lasaretten (som dom säger här uppe) och undrar vart vi ska ta vägen. Pernilla går fram och frågar vart akutmottagningen ligger och vi får en liten vägbeskrivning.

Framme vid akutmottagningen så skriver Pernilla in sig och vi sätter oss ner för att vänta på en läkare. Efter bara en timma så ropar en man upp Pernillas namn och hon försvinner iväg i 20 minuter. När hon kommer tillbaka så har hon ett papper i handen, "jag är sjukskriven i 2 veckor" säger hon. Jaså tänker jag, det var kanske inte jättebra med tanke på att vi redan har brist på personal uppe i Grönklitt. Men, men så är det ibland, hon måste ju bli frisk någon gång här i livet. Så efter 2 timmar på sjukhuset får vi åka hem, helt otroligt! Hur snabb får man lov att vara egentligen, tänk om vi skulle varit i Göteborg, då skulle väl vi antagligen fortfarande suttit inne på Axessen och väntat på att få prata med en läkare. Här uppe är dom snabba och trevliga på sjukhuset!

Hemma i Orsa igen så bestämde vi oss för att äta lunch på "Bykrogen" (typ enda stället i hela stan som är en restaurang), där träffade vi en gammal arbetskamrat som jobbat i Grönklitt förra året. Hur hamnade han där av alla ställen haha men det var faktiskt lite trevligt.

Nu sitter jag och bloggar och Pernilla sitter i köket och ringer lite samtal.
Nu ska vi faktiskt laga ihop lite middag, lax med potatis och sås. GOTT!

Ha de bra !
Puss och Kram ses på stan!

Borlänge 21/1

Stiger upp på morgonen, kliver in i duschen och sedan sätter mig vid köksbordet och äter frukost med min kära vän Pernilla. Våran dag var redan planerad och klar, vi skulle till Borlänge!
Kl 10:00 gick bussen från Orsa busstation till Mora järnvägsstation, kl 10:33 gick tåget från Mora ner till Borlänge!
Väl framme i Borlänge så kom vi på att: "Just det, vi har ju aldrig varit i Borlänge mer än när vi bytte tåg när vi åkte upp till Dalarna första gången. Vart ska vi nu då?" Så vi gick och frågade hur vi skulle gå till "Kupolen" (köpcentrum hette det).
Det var ju inte ens svårt att hitta dit, det låg väl en 300 meter från stationen, så om vi skulle öppnat ögonen lite så skulle vi alldeles säkert hittat dit utan att fråga (iof bättre att vara säker på vart man ska än att inte hitta alls).

I Kupolens köpcentrum hittade vi en massa skoj affärer, dom hade till exempel Stadium, M&Q, Jack & Jones, Cubus och Jula. Det var helt exotiskt, för i Mora har dom ju inga affärer alls om man jämför med Borlänge. Vi hittade en jättebra affär med som hette Wear It Company, det var rea på rean när vi va där. Så vi köpte jeans för 175 kronor som egentligen kostat 699, vilket klipp!

Dagens inköp (Jossan):
- 1 par jeans (Wear It Company)
- 1 Lyle & Scott tröja (M&Q)
- 1 Hoodtröja (Wear It Company)
- 1 svart stickad tröja (Wear It Company)
- 1 klocka, armbandsur (Ur & Penn)
- 2 par Björn Borg trosor (Jeans Factory)
- 1 rosa skärp (Cubus)

Dagens inköp (Pernilla):
- 1 par jeans (Wear It Company)
- 2 Hoodtröjor (Wear It Company)
- 1 gult skärp (Cubus)

Dagens inköp (Gemensamma):
- 1 brödrost (Rusta)

Dags för att åka hem till Orsa igen, tåget till Mora gick 16:20. Nu kommer vi till problemet, för väl framme i Mora skulle vi fått vänta på bussen i 1 timma. Så vi smsade vår älskade lilla Malin och hörde med henne om inte hon kunde komma in till Mora för att hämta sina små favorit Göteborgare. Tror ni att hon kunde det...? JA!!! TACK MALIN! We love you!

Åt hemmagjord pizza till middag, spelade playstation och åt chips med dipp på kvällen. Sen var den dagen slut



Välkommen till min nya blogg!

Hej och välkommen

Startade denna blogg för länge sen men har inte orkat vara seriös för än nu

Nu ska jag äntligen ta mig i kragen och försöka blogg varje dag!

Lycka till , till mig själv .. Tack !

Puss och Kram , ses på stan !

RSS 2.0